J.M. Coetzee
Actueel
NIEUWS & EVENEMENTEN

Nieuws
J.M. COETZEE

Dispassion

GEPLAATST: 14-05-2010

De term ‘dispassion’ is afkomstig van de Zuid-Afrikaanse fotograaf David Goldblatt. Hij stelde: My dispassion was an attitude in which I tried to avoid easy judgements. This resulted in a photography that appeared to be disengaged and apolitical but was in fact the opposite.’ 

Op zondagnamiddag wordt deze attitude van Goldblatt – Coetzee neemt een vergelijkbare positie in- vanuit verschillende invalshoeken bekeken. Hans Aarsman, David van Reybrouck, Sara de Bosschere en Lotte van den Berg spreken over de morele betrokkenheid van de kunst. Rob van Gerwen plaatst het gesprek in een groter filosofisch kader. Lucette ter Borg leidt het gesprek. Na afloop leest J.M. Coetzee voor uit ongepubliceerd werk.

Dankwoord J.M. Coetzee
Voordat ik begin wil ik uit de grond van mijn hart de vele medekunstenaars, medeschrijvers, medelezers, bedanken die aan het evenementen van de laatste drie dagen deelgenomen hebben. Ik heb die laatste drie avonden een heel ontroerende ervaring gevonden. 

Ik heb nooit geschreven voor een specifiek lezerspubliek of voor specifieke lezers maar altijd op een enigszins blinde manier voor de toekomst en de toekomstigers. Het is dus met  een zekere verbazing, zelfs met een zekere schok of schokje, dat ik echte lezende mensen ontmoet die mijn boeken eigenlijk hebben gelezen.

Deze drie avonden in Amsterdam vond ik persoonlijk interessant omdat ik hier gelezen ben in een taal waarin ik mij enigszins geestiger schrijver voel te zijn als in oorspronkelijk Engels.


- MEER FESTIVAL -
- VORIGE PAGINA -