Vertaald door: Peter Bergsma
Gebonden | 240 blz. | € 12,50
ISBN 978 90 5936 389 2

Koop of bestel het boek bij
uw plaatselijke boekhandel
of bestel via onze webshop

Ook verkrijgbaar als eboek
ISBN 978 90 5936 405 9 | € 9,95
- EBOEK KOPEN

 
- Titelpagina
- Leesfragment
- Recensies
 

Wachten op de barbaren - midprice (2013)

Ik raak met mijn lippen haar voorhoofd aan. 'Wat hebben ze met je gedaan?' mompel ik. Mijn tong is traag, ik sta van uitputting te wankelen op mijn benen. 'Waarom wil je me dat niet vertellen?'

Tientallen jaren al bestuurt de oude, beschaafde magistraat naar ieders tevredenheid het dorpje aan de grens van het Rijk. Wanneer de regering het decreet uitvaardigt dat de barbaren in het grensgebied moeten worden vervolgd, kan de oude man daar niet veel begrip voor opbrengen. Hij voelt meer sympathie voor die zogenaamde barbaren, een nomadenvolk dat niemand kwaad doet.

Aanvankelijk probeert hij de machthebbers dan ook tot rede te brengen, maar hij raakt daardoor steeds meer in het conflict betrokken. Als hij een erotische relatie krijgt met een van de slachtoffers van het overheidsgeweld - een door de martelingen van haar ondervragers kreupel en blind geworden meisje - voelt hij zich geroepen tot een wilde actie. Hij komt in de gevangenis terecht en wordt zelf als een barbaar behandeld.

Op subtiele wijze beschrijft Coetzee in de oude man niet simpelweg een bestuurder met een gewetensconflict, maar iemand die heen en weer geslingerd wordt tussen medeplichtigheid, onverschilligheid en verzet.

 
 

 
copyright (c) 2016 Uitgeverij Cossee - www.cossee.com
 
 
 
Naar Cossee.com