Vertaald en herzien door: Peter Bergsma
Paperback | 704 blz. | € 25,00
ISBN 978 90 5936 347 2

Koop of bestel het boek bij
uw plaatselijke boekhandel
of bestel via onze webshop

 
- Titelpagina
- Leesfragment
- Recensies
 

Scènes uit de provincie (2012)

De drie autobiografische meesterwerken van de Nobelprijswinnaar in één nieuwe editie

De romans Jongensjaren, Portret van een jongeman en Zomertijd gelden als J.M. Coetzee’s fictieve autobiografie en als centrale werken in zijn oeuvre. Op verzoek van de auteur verschijnen de drie boeken, aangevuld door de auteur, in één band met de titel Scènes uit de provincie.

Coetzee vertelt over het opgroeien van een eenzaam en verloren jongetje in Zuid-Afrika, over de jongeman die dichter wil worden, maar zijn geld bij IBM moet verdienen. In Zomertijd schetst hij via interviews met bekenden en familie een portret van de inmiddels overleden schrijver Coetzee.

Alle drie de romans zijn wereldwijd geprezen vanwege het indrukwekkende taalgebruik en de meedogenloosheid waarmee de hoofdpersoon is neergezet.

Tijdens het Coetzee Festival in Amsterdam in 2010 las Jeroen Willems passages voor uit Portret van een jongeman. Tot John Coetzee’s eigen verbazing barstte het publiek voortdurend in lachen uit. In zijn dankwoord na het feest zei hij: ‘Deze drie avonden in Amsterdam vond ik interessant omdat ik hier gelezen ben in een taal waarin ik mij een geestiger schrijver voel te zijn dan in het oorspronkelijk Engels.’

De hoogste tijd dus om deze drie meesterwerken van Nobelprijswinnaar J.M. Coetzee nu voor een uiterst verleidelijke prijs in een bijzondere uitgave te leren kennen of te herlezen.

 
 

 
copyright (c) 2016 Uitgeverij Cossee - www.cossee.com
 
 
 
Naar Cossee.com