Vertaald door: Joop van Helmond en Frans van der Wiel
Paperback | 256 blz. | € 12,50
ISBN 978 90 5936 357 1

Koop of bestel het boek via onze webshop

In ongenade - ebook
In ongenade - luisterboek

 
- Titelpagina
- Leesfragment
- Recensies
 

In ongenade (2011)

Een door een verhouding met een studente in ongenade gevallen wetenschapper trekt zich terug op de afgelegen boerderij van zijn dochter om enigszins tot rust te komen. Maar de harde werkelijkheid van zijn land kan hij niet ontlopen. Hij wordt samen met zijn dochter het slachtoffer van een gewelddadige actie.

‘J.M.Coetzees inzichten dringen diep door in ons wezen. Wat hij daar vindt is meer dan de meeste mensen ooit van zichzelf willen weten.’ – Nadine Gordimer, Nobelprijswinnaar 1991

J.M.Coetzee (Kaapstad 1940) publiceert romans, verhalen en essays. Zijn bekendste romans zijn In ongenade en de fictionele autobiografische romans Jongensjaren, Portret van een jongeman en Zomertijd. Coetzee ontving twee keer de Booker Prize (voor Wereld en wandel van Michael K en In ongenade) en in 2003 de Nobelprijs voor zijn gehele oeuvre.

In ongenade is verfilmd door Steve Jacobs met John Malkovich als David Lurie en nu op het toneel gebracht door Toneelgroep Amsterdam in de regie van Luk Perceval met Gijs Scholten van Aschat in de hoofdrol.

Met In ongenade werd J.M. Coetzee wereldberoemd. Het geldt inmiddels als een moderne klassieker.

 
 

 
copyright (c) 2016 Uitgeverij Cossee - www.cossee.com
 
 
 
Naar Cossee.com