Vertaald door: Peter Bergsma
Gebonden | 304 blz. | € 22,90
ISBN 978 90 5936 169 0

Koop of bestel het boek bij
uw plaatselijke boekhandel
of bestel via onze webshop

 
- Titelpagina
- Leesfragment
- Recensies
 

Dagboek van een slecht jaar (2007)

In de wasserette van zijn appartementencomplex komt een oudere schrijver een charmante jonge vrouw tegen.Wanneer hij ontdekt dat ze ‘tussen twee banen in’ zit, beweert hij dat zijn ogen hem in de steek laten en biedt haar werk aan als typiste van zijn manuscript. Hij werkt aan een boek getiteld Uitgesproken standpunten waarvoor hij gevraagd is een aantal artikelen te leveren. Hij schrijft over actuele zaken als Al-Qaida en Guantánamo, maar ook over muziek en design.

Het is een kans om enkele zorgen wereldkundig te maken.
Anya interesseert zich niet voor politiek, maar het werk zorgt voor afleiding, net als de overduidelijke en niet onwelkome gevoelens die de schrijver voor haar koestert.

Haar vriend Alan, een beleggingsadviseur, heeft zo zijn bedenkingen tegen de tijd die zijn mooie vriendin doorbrengt met deze oude wereldverbeteraar uit de jaren zestig. Nadat hij zich levendig voor diens zaken is gaan interesseren, bedenkt Alan een misdadig plan.

Op geraffineerde wijze weeft Coetzee in Dagboek van een slecht jaar de bijdragen aan het boek Uitgesproken standpunten door het verhaal van Anya en Alan en de oude hoofdpersoon. De dagboekfragmenten in deze roman zijn eerlijk, intens, ontroerend en persoonlijk.

 
 

 
copyright (c) 2016 Uitgeverij Cossee - www.cossee.com
 
 
 
Naar Cossee.com