Vertaald door: Peter Bergsma
Gebonden | 304 blz. | € 22,90
ISBN 978 90 5936 169 0

Koop of bestel het boek bij
uw plaatselijke boekhandel
of bestel via
onze webshop

 
- Titelpagina
- Leesfragment
- Recensies
 

Dagboek van een slecht jaar (2007)

Als typiste op zich stelt Anya van boven enigszins teleur. Ze haalt haar dagelijkse quota’s, daar niet van, maar de betrokkenheid waarop ik had gehoopt, het gevoel voor het soort dingen dat ik schrijf, is nauwelijks aanwezig. Soms staar ik vertwijfeld naar de tekst die ze inlevert. Volgens Daniel Defoe, lees ik, heeft de rasechte Engelsman een hekel aan ‘paasgezangen en papenkoppen’. De generaals van Breznjev zitten ‘overal en nergens’.

Ik typ wat ik hoor en haal het daarna door de spellingcontrole, luidt de verklaring die ze geeft. Misschien zit de spellingcontrole er soms naast, maar het is beter dan ernaar te raden.
De spellingcontrole kan niet zelfstandig denken, zei ik. Als je bereid bent je leven in handen van de spellingcontrole te geven, kun je net zo goed dobbelstenen gooien.

We hebben het niet over het leven, zei ze. We hebben het over typen.
We hebben het over spelling. Waarom moet het Engels eigenlijk goed gespeld worden als het toch in het Duits wordt vertaald?

Ik houd mijn mond. Van kritiek raakt ze duidelijk ontstemd. Laat maar, zeg ik, het wordt allemaal wel makkelijker.

Ze pruilt. Ik had meer een verhaal verwacht, zegt ze. Het is moeilijk om erin te komen als het onderwerp de hele tijd verandert.

 
 

 
copyright (c) 2016 Uitgeverij Cossee - www.cossee.com
 
 
 
Naar Cossee.com